söndag 17 augusti 2008

Våra duktiga vovvar!

Nu... är hegen till ända. Det har varit intensivt, men väldigt trevligt och roligt. Jag börjar komma överens med mitt nya hår som jag gjorde i Nyköping för 3500 kr :) och har fått en liten förkyldning verkar det som :( Men jag hoppas att det inte är något som håller i sig. Här ska ju tränas!

Nu, till det viktiga. Vi börjar med Ajax. Han var med oss till Kinna för att bo på hotell och sniffa på andra hundar (trodde han ja). På fredagskvällen åkte vi till Örby där utställningen skulle vara för att gå ringträning. Välbehövligt både för mig som skulle ställa honom och för den lille parveln som inte fattat vitsen med att stå fint. Lördag morgon användes också den till ringträning och ståträning eftersom jag hade startnummer 1 och därmed var riktigt nervös. Ajax skötte sig bra och fick en 1a (jämfört med rasstandard) med HP (hederspris som ges till lovande valpar) och blev placerad som 2a bästa hanvalp (av 2 ska tilläggas). Hans brorsa knep förstaplatsen, men Ajax fick bra kritik och det är bara för honom att mogna lite så ska han nog komma igen :)

Resten av dagen i Kinna kollade vi på andra kooikrar och följde dem vi kände från kennel Ayarips. Ajax pappa Oxo blev BIM (Bäst i Motsatt kön) och det gick bra för de andra också. På kvällen var det kräftskiva och Ajax var med och höll ställningarna. Idag tog vi sovmorgon alla tre och gjorde lite stopp på färden hemåt i Borås, Mullsjö och Jönköping för att våldgästa lite. Det var vädigt trevligt och skönt att inte ha så bråttom för en gångs skull. När vi kom hem åkte vi direkt för att hämta Picachu.

Detta är Picachus historia från helgen. Vi lämnade honom på kennel Lingestigs på fredagskvällen och först ville han följa med oss hem igen, men sen kom han till rätta och insåg att det fanns ett par löptikar på gården, bla en stor collie som gärna hade velat ha honom om hon fick och en tant som minsann inte lät honom komma till.. Lördagen spenderades på utställning i Nyköping där han fick en 1a och HP (se ovan) samt blev BIM-valp. Dvs, han slogs bara av syrran Winnie (som är supersnygg och vinner allt) som blev BIR-valp. Mycket bra kritik och kul att stå med syrran i ringen. Söndagen var det utställning i Norrköping där han bev 1a men utan HP och därför inte hade chans på BIM?? Hmm. det är mycket man ska lära sig om hundutställningar :) Bra kritik även där.

Nu ligger de små liven och sover och myser. Jag tror att de är glada att få vara hemma. Jag är glad att vi är hemma och nu är det inte många dagar innan skolan börjar för sista året!

Här kommer en bild på deras fina priser och kritik:



Picachu:

Nyköping 1a pris HP valpkass
Nice type with good coat. Good head shape. Well set ears, and good substance all over. Topline slighty rising. Angulations behind satisfying. Needs to develop a bit in temperament.

Domare: Peter Siegfried

Norrköping 1a pris valpklass
Rastypiskt huvud. Härlig skalle och fina öron. Framskjuten skuldra. Knappt förbröst. Välvinkad överarm. Något långt ländparti. Korrekt kors. Välburen svans. Pigga rörelser.

Domare: Tord Lundborg

Ajax:

Örby 1a pris HP valpklass
Nice type. Good head, nice eyes, good ears with rings. Nice color. Good body and bone. Nice long tail. For his age a good mover. Nice behaviour.

Domare: Jan Andringa, Holland

Inga kommentarer: