söndag 19 oktober 2008

Dagens skörd!

Hoho! Nu har vi varit på utställning igen.. Och det gick bra. Mycket bra den här gången!

Mer om det snart... I fredags kväll åkte vi till Karlstad för att hälsa på mannens syster med familj. Vi åt massa god hemlagad mat och hade allmänt trevligt och myste med världens goaste ungar. Igår var vi i Mariebergsskogen och hade det underbart bland alla djur och solstrålar. Tusen tack för en fin helg.


Picachu fick en liten Pikachu av familjen i Karlstad. Visst är de lika??

Idag åkte vi alltså till Nyköping. Spända av förväntan fick vi veta att våra vovvar skulle in i olika ringar ungefär samtidigt. Det visade sig att det gick lite fortare i Picachus ring och han som var sååå lycklig över att ha träffat sin syrra och moster plus kennelägarna Lingestig som han älskar över allt annat så gick det ju som en dans i ringen också. Hemlisen är alltså en glad vovve. Första rundan fick han HP i juniorklassen vilket betyder att han ska in igen för att gå mot de andra vinnarna i hanklassen (dvs bästa öppna hane, bästa championat och bästa veteran om det finns några sådana). Det fanns en sådan som han slog! Det betyder att han fick gå mot den bästa av alla tikarna. Tro det eller ej, men han slog den lilla räven också och blev därmed BIR! Woho! Det gör inget att det var en inofficiell utställning, det var lika kul ändå och det bästa var ju att det var sån enorm skillnad på honom från förra gången. Jag trodde inte att det var samma hund! Syrran blev utslagen i bästa tik-konkurrensen och moster blev BIM. Min vovve var finast av alla de 16 långhåriga chihuahuorna som var med! :D (långhår och korthår bedöms som två olika raser i utställningssammanhang. Klokt tycker jag, för de ser så olika ut)


2 x HP, BIR-valp och BIR

Såhär blev lillens kritik: "Masculin with correct type. Classic head and expression. Correct coat. Moves well from all sides" Domare: B. Smith

Lite för fåordigt för min smak och hon var inget vidare varken på engelska eller svenska, men hon verkade gilla svarta hundar, och framförallt min lille pärla. :)

Ajax då? Undrar ni väl nu? Jaa.. Han var superduktig han också!! Det var två Kooikers anmälda. Den andra var en tik som var vuxen. Det betyder att han fick gå ensam först och fick då HP. Sen fanns det ju ingen annan valp och han blev därmed BIR-valp av bara farten. Men han var kanonduktig på att gå och hade säkert slagit all konkurrens om det hade funnits någon ;)

Hans kritik var iaf: "Maskulin hane. Mörka fina ögon. Välplacerade öron med fina behäng. Bra bett. Tillräcklig hals. Tillräckliga vinklar fram och bak. Bra bröstkorg. Fin rygg. Passande benstomme. Rör sig väl när han vill. Bra päls och färg. Välvisad." Domare: Jan Törnblom

Hehe, det där med att han rör sig bra när han vill beror på att han fick syn på en snygg hund i ringen bredvid först och inte riktigt ville följa med husse på första varvet. Sen gick det ju hur bra som helst på andra, så han visade att han kunde i alla fall :)

Efter mycket lång väntan var det då dags för BIS-valp finalen. Där gick Ajax med 60 andra valpar in i ringen = kaos. Han placerade sig inte men visade sin fina sida för domaren och var glad och nöjd som husse när han kom ut. Efter ännu någon tids väntan var det Picachus tur i gruppfinalen där det var kanske 15 hundar som tävlade. Han placerades inte, men den korthåriga chihuahuan blev reserv och det var en Bichon Frisé som kammade hem BIG-1:an. Vi stannade inte för att se BIS-finalen. Vi var så nöjda som det var!

Vi är mycket stolta och trötta!

Idag blev jag medlem på Chi-forum med där jag såg att Picachu hade fått en grattishälsning tillsammans med moster i en egen tråd! KUL! Nu kan alla se att min lille kille var så duktig :)

Inga kommentarer: